• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boonen: "Ik heb het gevoel dat het heel goed gaat"

  Tom Boonen: "Ik heb het gevoel dat het heel goed gaat."

  In de Spaanse kuststad Calpe is Omega Pharma-Quick Step duchtig aan het trainen en de groepsgeest aan het aanscherpen met het oog op een nieuw succesvol seizoen. Sporza had op stage een gesprek met een scherpe Tom Boonen. "Ik zie het zitten om een heel jaar op niveau te rijden", zegt Boonen.

  Tom Boonen kende door blessureleed een ontgoochelend 2013. Maar dit jaar wil Boonen er weer staan. Hij snakt dan ook naar echte koers. "Ik ben al zo lang aan het trainen dat ik nu wel klaar ben om een beetje competitie te gaan rijden", zegt Boonen.

  "Ik heb er veel zin in en zie het echt zitten om een heel jaar op niveau te rijden. Ik heb het gevoel dat het heel goed gaat en dat is de drijfveer: hoe beter het gaat en hoe gezonder je bent, hoe makkelijker je je trainingen afwerkt."

  De doelen van Boonen blijven dezelfde: de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de andere kasseiklassiekers. "Ik zit in een luxesituatie. De koersen die ik wou winnen heb ik al meermaals gewonnen."

  "Ik doe het nog puur uit liefde voor de stiel. Ik rijd erg graag en hoop er nog twee of drie jaar op hoog niveau bij te doen. Laat het ons nu op die klassiekers houden, al heb ik na Roubaix nog doelen."

  "Na Roubaix bekijken we of ik de Tour rijd, want ik wil niet aanmodderen. Zo ligt het WK me beter dan ik dacht, dat kan een invloed hebben op mijn beslissing om deel te nemen aan de Tour."

  "Heb leren verliezen en relativeren"

  Als Tom Boonen terugkijkt op zijn indrukwekkende carrière is hij meer dan blij. "Ik ben tevreden met mijn evolutie als wielrenner en als mens", zegt Boonen.

  "Ik heb intussen een pak ervaring en heb een bepaalde waarde gekregen, ook in de ploeg waartoe ik al zo lang behoor. Ik kon al goed relativeren en dat heb ik door de koers nog meer geleerd."

  "Wielrennen telt heel veel competitiedagen en dus verlies je veel meer dan je wint. Ik heb leren verliezen. Voor die ene bejubelde dag staan 150 slechte waarin je afziet. Daardoor blijf je met beide voetjes op de grond."