• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bemelmans: "Techniek van Malisse al gebruikt"

  Ruben Bemelmans: "De samenwerking verloopt goed."

  Ruben Bemelmans is nog de enige Belg die het mannentoernooi kan spelen op de Australian Open. Zaterdag speelt de poulain van Xavier Malisse de laatste ronde in de kwalificaties. "De hoofdtabel is geen must, het zou wel leuk zijn", zegt Bemelmans.

  "Ik ben redelijk goed aan het spelen", vertelt Ruben Bemelmans (ATP-148) vanuit Australië. "Ik heb mijn goede vorm van eind vorig jaar teruggevonden, toen ik de kwartfinales haalde in ATP-Wenen (midden oktober, red) en ik de finale speelde van het Challengertoernooi in Eckental (begin november, red)."

  Met twee zeges in twee sets heeft Bemelmans weinig energie verspeeld op de blauwe courts van de Australian Open. Zaterdag speelt hij tegen de de Bosniër Damir Dzumhur (ATP-188) voor een plaats op de hoofdtabel.

  "Dat is geen must, ik ga me geen druk opleggen, maar het zou wel leuk zijn. Dzumhur ken ik nog van de Daviscup. Ik heb hem geklopt op gravel. Hij is een knokker, we zullen veel rally's spelen."

  "Op papier is het zeker een haalbare kaart, maar in het tennis kan je weinig voorspellen."

  "Met Malisse aan opslag gewerkt"

  Sinds kort traint Ruben Bemelmans onder de vleugels van Xavier Malisse. "De samenwerking verloopt erg goed", zegt Bemelmans.

  "In december hebben we vooral aan mijn techniek geschaafd. Aan kleine puntjes zoals mijn opslag. Die techniek heb ik hier in Australië op het terrein al kunnen gebruiken."

  "Na de Australian Open heb ik me ingeschreven voor een toernooi in Duitsland. Daarna speel ik met België tegen Kazachstan in de Daviscup. In februari vertrek ik weer naar de Verenigde Staten om te trainen en te spelen."