• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  J. Lukaku: "Heb bij Anderlecht niets meer te zoeken"

  Jordan Lukaku: "Een extra seizoen bij Oostende is geen optie."

  Jordan Lukaku en Fernando Canesin worden door Anderlecht een seizoen uitgeleend aan KV Oostende. Bij de kustploeg komen beide spelers weer boven water. In Het Laatste Nieuws haalt vooral Lukaku stevig uit naar zijn werkgever. "Anderlecht liet me vallen als een baksteen."

  Jordan Lukaku werd afgelopen zomer door Anderlecht een jaar gestald bij Oostende. Op een terugkeer naar Anderlecht rekent hij niet meteen. "Ik heb er niets meer te zoeken", klinkt het duidelijk in Het Laatste Nieuws.

  "De club heeft geen respect voor mij en er lopen veel mensen met twee gezichten rond. Toen mijn broer (Romelu Lukaku) er nog zat, kon ik de schouderklopjes en complimentjes niet bijhouden."

  "Maar toen hij vertrok naar Chelsea, liet men mij vallen als een baksteen. Er werd gevit op de kleinste details en met boetes gezwaaid voor de domste onbenulligheden."

  Bij Oostende speelde Lukaku een degelijke eerste seizoenshelft. "Het was even slikken toen ik uitgeleend werd, maar het is een verrijking. Al heb ik nog ambitie. Een extra seizoen hier is geen optie."

  "Ik wil hogerop, naar een club die echt voor de prijzen speelt. In eigen land is dat ijdele hoop, want Anderlecht zal me nooit naar een Belgische topploeg laten gaan."

  Vanmiddag kwam Lukaku via Twitter nog eens terug op het interview (zie onderaan): "Als ik op het einde van het seizoen zie dat Oostende toch het beste is voor mij, zou ik er geen enkel probleem mee hebben om te blijven."

  Canesin: "Ik wil graag blijven bij Oostende"

  Ook Fernando Canesin probeert zijn carrière weer op de rails te krijgen bij Oostende, maar hij ziet een verlengd verblijf wel zitten. "Als het van mij afhangt, beslis ik nu al om nog een jaar te blijven bij Oostende. Ik werk graag met coach Vanderbiest, die dicht bij zijn spelers staat. Ik wil waardering en vooral warmte voelen."