• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Flipkens en Wickmayer winnen in Hobart

  Kristen Flipkens (archief) is het tweede reekshoofd in Hobart.

  Kirsten Flipkens is goed aan het toernooi in Hobart begonnen: ze klopte Marina Erakovic met 6-4, 6-1. Ook Yanina Wickmayer stoot door in Tasmanië. Zij profiteerde van de opgave van Laura Robson, die de eerste set had gewonnen. Alison Van Uytvanck en An-Sophie Mestach gingen er meteen uit op de hoofdtabel.

  Kirsten Flipkens (WTA-19) kwam naar Hobart met een halve finale in Auckland op zak en de nummer 19 van de wereld ging op haar elan voort. Ze kwam tegen Erakovic (WTA-50) wel 2-0 achter in de eerste set, maar ze knokte zich in de match en ging op en over de Nieuw-Zeelandse.

  Yanina Wickmayer (WTA-61) moest haar eersterondeverlies van vorige week in Auckland doorspoelen, maar tegen Robson (WTA-46) verloor ze de eerste set. De eerste twee spelletjes in de tweede set waren voor onze landgenote, nadien gaf Robson op met een opspelende polsblessure.

  Zowel Alison Van Uytvanck (WTA-112) als An-Sophie Mestach (WTA-142) kwam uit de kwalificaties. Mestach werd opgevist als lucky loser, maar had geen verhaal tegen de Spaanse kwalificatiespeelster Garbine Muguruza (WTA-58): 6-1, 6-1.

  Van Uytvanck verweerde zich feller tegen thuisspeelster Casey Dellacqua, die met een wildcard mocht deelnemen. Maar ook zij moest met twee sets het onderspit delven: 6-4, 6-4.