• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  WK-profiel: Australië

  Australië is er voor de derde keer (op rij) bij.

  • Bijnaam: The Socceroos
  • FIFA-ranglijst: 62
  • Hoogste plaats: 14 (2009)
  • Aantal WK-deelnames: 3
  • Beste resultaat: achtste finales (2006)
  • Met zijn kwalificatie voor het WK in Brazilië heeft Australië voor de derde keer op rij de eindfase van een WK bereikt.
  • Australië is het laagst gerangschikte land op het WK in Brazilië.
  • Kans om WK te winnen (volgens bookmakers): 750-1
    

  WK-selectie

  • Doel (3): Mathew Ryan (Club Brugge), Mitchell Langerak (Borussia Dortmund), Eugene Galekovic (Adelaide United)
  • Verdediging (6): Jason Davidson (Heracles Almelo), Matthew Spiranovic (Western Sydney Wanderers), Ivan Franjic (Brisbane Roar), Bailey Wright (Preston North End), Ryan McGowan (Shandong Luneng), Alex Wilkinson (Jeonbuk Hyundai Motors)
  • Middenveld (10): Oliver Bozanic (Luzern), Mark Bresciano (Al Gharafa), James Holland (Austria Wien), Mile Jedinak (Crystal Palace), Matt McKay (Brisbane Roar), Mark Milligan (Melbourne Victory), Dario Vidosic (Sion), James Troisi (Atalanta), Massimo Luongo (Swindon), Tommy Oar (FC Utrecht)
  • Aanval (4): Tim Cahill (New York Red Bulls), Matthew Leckie (FSV Frankfurt 1899), Ben Halloran (Fortuna Düsseldorf), Adam Taggart (Newcastle Jets).

  Sleutelspeler: Tim Cahill

  • Tim Cahill (34): Hoewel hij in de nadagen van zijn carrière zit, is Tim Cahill nog steeds de ster van het Australische elftal. De voormalige Everton-middenvelder scoorde al meer dan 30 keer voor zijn land en staat vooral bekend om zijn enorme kopkracht. In zijn derde wereldbeker hoopt hij met zijn ervaring de ploeg op sleeptouw te nemen.
  • Andere belangrijke spelers zijn James Holland (Austria Wenen)en Tommy Oar (Utrecht).
  • Opvallend is de afwezigheid van 80-voudig international Luke Wilshire (Dinamo Moskou).

  Belgische link: Mathew Ryan

  Club Brugge haalde de voorbije zomer de op dat moment onbekende Australische doelman Mathew Ryan naar België. De 22-jarige goalie was afgelopen seizoen een revelatie onder de lat bij Club Brugge. Bij de nationale ploeg hoopt Ryan de voorkeur te krijgen op Langerak, de reservedoelman van Borussia Dortmund.

  Bondscoach: Angelos Postecoglou

  Angelos "Ange" Postecoglou was als trainer nooit buiten Australië actief, maar oogst down-under wel veel lof met zijn aanvallende en attractieve manier van spelen. Van het vijfjarige contract dat hij bij zijn aanstelling kreeg, ging dan ook veel vertrouwen uit.

  Zo raakte Australië op het WK

  Australië heeft zijn derde opeenvolgende WK-kwalificatie afgedwongen in de Aziatische zone. Het moest Japan laten voorgaan in de poule, maar speelde wel twee keer gelijk tegen de groepswinnaar.

  Australië tegen België

  Onze Rode Duivels namen het nog nooit op tegen Australië.