• home
 • video
 • pas verschenen

  Blatter: "Stadion Sao Paulo is half april klaar"

  FIFA-baas Blatter: "De openingsmatch blijft in Sao Paulo."

  Het stadion van Sao Paulo, dat vorige week gedeeltelijk instortte, zal half april klaar zijn. Dat heeft FIFA-voorzitter Sepp Blatter gezegd op een persconferentie na een meeting van het Uitvoerend Comité. "De openingsmatch op 12 juni zal er dus doorgaan, er is geen plan-B", zegt hij.

  Vorige week viel er een grote bouwkraan om in het Corinthians-stadion in aanbouw, twee arbeiders kwamen om en een deel van het stadion stortte in. FIFA-lid Michel D'Hooghe vertelde dat Sao Paulo een twijfelgeval was geworden en dat er eventueel moest nagedacht worden om de openingsmatch elders te spelen.

  Zijn baas, Blatter, zegt nu dat een verhuizing niet aan de orde is. "Wij hebben de informatie gekregen dat het stadion midden april klaar zal zijn. Dat is nog ruim op tijd voor het WK en dus kan de openingsmatch er doorgaan. Dat is een kwestie van vertrouwen, we hebben zelfs geen plan-B."

  Na het dodelijke ongeval legden de autoriteiten de bouw stil, pas maandag worden de werkzaamheden hervat.

  De FIFA had eerder geëist dat alle 12 WK-stadions ten laatste op 31 december opgeleverd moesten zijn, maar voor de helft ervan is dat onhaalbaar gebleken.  De arena's in Natal, Porto Alegre, Manaus en Cuiaba worden in januari ingehuldigd, Curitiba volgt eind februari. En Sao Paulo dus nog twee maanden later.