• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitse biatlontopper Rösch wordt Belg

  Rösch wil als Belg weer naar de top.

  De kans bestaat dat België er nog een Winterspelen-medaillekandidaat bijkrijgt. De naturalisatie van de Duitse biatleet Michael Rösch is bijna rond. Naar de Winterspelen in Sotsji zal hij hoe dan ook niet mogen.

  De 30-jarige biatleet Michael Rösch won in 2006 met de Duitse aflossingsploeg goud op de Olympische Winterspelen in Turijn. In het biatlon wordt langlaufen gecombineerd met liggend en staand geweerschieten.

  Onder andere door blessures verdween hij uit beeld bij de Duitse nationale ploeg. Door Belg te worden hoopt hij opnieuw aan de belangrijkste biatlonwedstrijden te kunnen deelnemen.

  "Eindelijk kreeg ik het langverhoopte nieuws uit België dat het parlement mijn aanvraag om Belg te worden aanvaard heeft", zegt Rösch op zijn site.

  Hij geeft nog mee dat de papiermolen bijna achter de rug is. "En dan wil ik de moeilijke jaren vergeten en als Belg opnieuw een plaats aan de top veroveren."

  Dat zal dan in elk geval niet op de WInterspelen in Sotsji zijn. Zelfs als hij zich kwalificeert, mag hij niet meteen voor België uitkomen op de Olympische Spelen. Een soort sportieve quarantaine, opgelegd door het IOC.