• home
 • video
 • pas verschenen

  Dury: "Ik had er meer van verwacht"

  Dury wil tegen Maribor de laatste kans grijpen om Europees te overwinteren.

  Voor Zulte Waregem is het duel in Maribor een wedstrijd die niet verloren mag worden als het zijn Europese ambities levendig wil houden. Met een punt uit drie wedstrijden is het team van Francky Dury laatste in groep D. De trainer had zelf op meer gehoopt, maar is eerlijke in zijn analyse.

  "We hebben in onze thuismatch tegen Maribor niet goed genoeg gespeeld", zegt Dury. "De opbouw was niet goed, de balcirculatie ook niet en in het eerste uur hadden we nauwelijks kansen. We kregen pas kansen na de 0-3 toen zij nog maar met zijn tienen waren."

  "Maribor was anderzijds ook goed. Maar wij kunnen beter. We moeten dat nu rechtzetten in Maribor als we nog een waterkans willen behouden om door te gaan."

  Halfweg de eerste ronde van de Europa League heeft Zulte Waregem maar een punt. Dury ontkent niet dat hij er meer van had verwacht. 

  "Tegen Wigan hebben we goed gespeeld en verdienden we drie punten. Tegen Roebin Kazan hebben we nauwelijks kansen gecreëerd en verloren. En tegen Maribor had ik verwacht te kunnen winnen. Dus op het vlak van punten staan we onder mijn verwachtingen."

  Een probleem van Zulte Waregem is misschien dat het dit seizoen meer tegendoelpunten slikt dan vorig seizoen, ook in de competitie. Maar Dury wil niet weten van een meer behouden aanpak.

  "Ik heb veel kwaliteiten in het team om het spel te maken. Dan vind ik dat je dat ook moet doen en proberen. Ik maak me geen zorgen."