• home
 • video
 • pas verschenen

  Bomans: "Greg rijdt altijd voor de ploeg"

  Vorig jaar toonde de Belgische ploeg op het WK in Valkenburg eendracht. Carlo Bomans hoopt dat dat ook zondag het geval zal zijn. "Na de koers moeten ze elkaar in de ogen kunnen kijken", zegt de bondscoach. "Van Avermaet kan zich verschuilen achter Gilbert."

  De dag voor het WK is een drukke dag voor bondscoach Carlo Bomans. "Ik heb de individuele gesprekken met de renners achter de rug en vandaag bespreken we de tactiek in groep", zegt de Belgische bondscoach.

  "We moeten niet rond de pot draaien. Ik denk dat Philippe de uitgesproken kopman zal zijn. Maar het wordt moeilijk voor hem om met elke ontsnapping mee te gaan. Het is dan aan Bakelants en Van Avermaet om mee te schuiven."

  "Het wordt een zware afvallingsrace en wij moeten zo lang mogelijk wachten." Wanneer is Bomans tevreden? "De top 5 zou mooi zijn, maar je komt natuurlijk naar een WK voor het podium of voor de wereldtitel", zegt Bomans.

  "Van Avermaet rijdt altijd in dienst van de ploeg"

  Gilbert en Van Avermaet ambiëren allebei het kopmanschap. Toch verwacht Carlo Bomans geen problemen. "Ik kan nu niet zeggen wie voor wie de spurt moet aantrekken. Ze moeten goed overleggen."

  "Greg maakt een goeie kans, want hij kan zich een beetje verschuilen achter Gilbert. Het belangrijkste is dat ze in de finale met elkaar praten en dat de gelederen gesloten zijn", zegt Bomans.

  "Ze moeten het elkaar ook gunnen. Als ze zondag afstappen, dan moeten ze elkaar recht in de ogen kunnen kijken, maar dat zal geen probleem zijn. Greg rijdt altijd in dienst van de ploeg."