• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Ginkel moet kruis maken over zijn seizoen

  Marco van Ginkel verdraait zijn knie tegen Swindon Town.

  Marco van Ginkel zit in zak en as. De Nederlandse middenvelder van Chelsea heeft zijn voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd en is maandenlang out. Ook zijn WK-deelname is in gevaar.

  Van Ginkel blesseerde zich gisteren in een bekerduel om de League Cup tegen Swindon Town. De 20-jarige jongeling, in de zomer overgekomen van Vitesse, verdraaide zijn knie. De blessure zag er meteen ernstig uit.

  De MRI-scan velde een zware diagnose: gescheurde voorste kruisband. Binnenkort gaat de international onder het mes, waarschijnlijk speelt de ploegmaat van Eden Hazard en Kevin De Bruyne dit seizoen niet meer. Of Louis van Gaal hem dan nog meeneemt naar Brazilië is nog maar de vraag.