• home
 • video
 • pas verschenen

  Schrijvers: "Been heeft het goed voor met mij"

  Siebe Schrijvers staat tegen Tubeke in de basis.

  Volgens Johan Boskamp is hij een van de grootste Belgische talenten, maar het grote publiek heeft Siebe Schrijvers nog maar weinig in actie gezien. Daar komt woensdagavond wellicht verandering in, want de 17-jarige aanvaller van Racing Genk wordt in de basis verwacht in het bekerduel met Tubeke.

  "Ik was heel blij toen uit de laatste training bleek dat ik tegen Tubeke zal starten. Ik was de voorbije weken al blij dat ik telkens in de kern zat, maar het begon wel alsmaar meer te kriebelen. Ik kijk echt uit naar de wedstrijd", vertelt Schrijvers in Het Belang van Limburg.

  "Sinds ik bij de A-kern hoor, heb ik op alle vlakken vooruitgang geboekt. Fysiek, tactisch en technisch. Ik ben vooral slimmer geworden, ik loop me makkelijker vrij."

  Terwijl Schrijvers nog relatief onbekend is, schitterde zijn generatiegenoot Bakkali al bij PSV. "Ik ben niet jaloers op hem. Bakkali is een supertalent en niet iedereen is op dezelfde leeftijd klaar voor de grote doorbraak. Ik ben daar realistisch in, omdat ik weet dat Mario Been het goed voor heeft met mij."

  "De trainer zal me wel brengen als ik er klaar voor ben. Hopelijk kan ik dat tegen Tubeke al tonen. De trainer heeft ons ook uitgebreid duidelijk gemaakt dat hij geen verslapping duldt. Hij hield ons voortdurend scherp."