• home
 • video
 • pas verschenen

  Luzon: "Soms CL-niveau in duel tegen Lokeren"

  Guy Luzon: "Acht keer winnen vraagt fysiek en mentaal veel."

  Standard-coach Guy Luzon kan nog steeds een perfect competitierapport voorleggen, ook na de topper tegen Lokeren (2-1). "Lokeren was wel onze sterkste tegenstander dit seizoen. Het dreef ons niveau omhoog", zegt de Israëlische competitieleider.

  Guy Luzon is een buitenbeentje en een extraverte coach. Na de felbevochten zege stormde hij het terrein op om met zijn spelers te gaan vieren. De Europese misstap van tegen Esbjerg was rechtgezet.

  De competitie is het hoofddoel voor Standard. "We wonnen nu acht speeldagen op rij, maar dat vraagt mentaal en fysiek veel", zegt Luzon in de kranten. "Ik ben supertevreden over onze prestatie."

  "Lokeren was onze sterkste tegenstander al dit seizoen. Lokeren verplichtte ons alles uit de kast te halen en ons niveau op te drijven. Daarom lag het ritme van de match zo hoog. Bij momenten haalde de wedstrijd het niveau van de Champions League", schuwt Luzon de grote woorden niet.

  "En wij kunnen nog beter. Carcela liet al flitsen van zijn klasse zien, maar hij is nog niet 100 procent. We misten ook vier uitstekende kansen, waardoor het spannend bleef tot de laatste minuut."

  De Sart: "Roteren om fris te zijn in Play-off I"

  Sportief directeur Jean-François De Sart genoot mee met de rest van het Luikse publiek. "Het is belangrijk dat we Play-off I halen en liefst met zoveel mogelijk punten. We zijn op de goeie weg. De hele ploeg heeft zich 200 procent ingezet. Met het publiek achter het team kan hier altijd wat meer."

  Luzon houdt niet op met te roteren. "We hebben geen andere keuze", zegt De Sart. "Als we aan het einde van het seizoen nog een fitte ploeg willen hebben, moet de trainer af en toe iemand laten rusten."

  Maes: "Standard tot uiterste gedwongen"

  Voor Lokeren was het de tweede nederlaag van het seizoen. "We bewezen in het verleden al dat we op Standard een resultaat konden halen en dat wilden we weer doen", zegt coach Peter Maes.

  "We hebben Standard gedwongen om tot het uiterste te gaan. Tot de laatste minuut."

  "Het kantelmoment was de tweede treffer van Standard in de 45e minuut. Van de 1-0 herstelden we ons goed, na de 1-1 namen we de match stilaan in handen. Maar uitgerekend toen viel de 2-1, jammer genoeg te gemakkelijk."

  "Na de rust bleven we erin geloven dat we een tweede keer konden gelijkmaken. We waren er een paar keer dicht bij, onder meer met Persoons. Maar het mocht blijkbaar niet zijn."