• home
 • video
 • pas verschenen

  S.Williams-Azarenka is zelfde finale als 2012

  Serena Williams rekent af met Li Na. Ze verloor nog maar 16 games.

  Serena Williams en Viktoria Azarenka hebben zich geplaatst voor de finale van de US Open bij de vrouwen. Williams kende geen genade met de Chinese Li Na (6-0, 6-3), Azarenka had iets meer werk tegen de Italiaanse Flavia Pennetta (6-4, 6-2). Vorig jaar won de Amerikaanse nummer 1 van de wereld de finale in New York in drie sets van de Wit-Russin, de nummer 2.

  Williams was tegen Li haar oppermachtige zelf als in de vorige partijen in deze editie. Ze leek op weg naar een nieuwe "double bagel" (6-0, 6-0), tot de machine uit het niets plots stokte.

  Na zeven verloren games op rij kwam Li op het scorebord en de nummer zes ging zelfs door de opslag van de titelverdedigster. Maar die zette vlug orde op zaken.

  Enkel in het voorlaatste spelletje was er wat drama. Dat duurde bijna 14 minuten en Williams liet zes matchpunten liggen. Maar het bleek slechts uitstel van executie. Met een luide schreeuw maakte Williams het een spelletje later af na een winnende service.

  "Het werd lastiger naar het einde en ik werd wat nerveus", zei Williams na de match. Maar dat is ze ondertussen al vergeten. Ze verloor in New York nog maar 16 spelletjes.

  Williams domineert het vrouwentennis als nooit tevoren. En dat op haar 31e. Ze kan zondag haar negende toernooi van het jaar pakken. Wint ze de US Open, dan evenaart ze de 17 grandslamtitels van Roger Federer en telt ze net als de legendarische Zwitser vijf US Open-scalps.

  Azarenka klaar voor gevecht: "Wie wil het het meest?"

  Maar Williams zal de zege niet cadeau krijgen van Viktoria Azarenka. De Wit-Russin is misschien wel de enige die wat weerwerk kan bieden aan de nummer één.

  Vorige maand nog klopte Azarenka Williams in de finale in Cincinnati na een tiebreak in de derde set: 2-6, 6-2, 7-6 (8/6). En begin dit jaar in Doha was ze eveneens in drie sets de beste op hardcourt in Doha. Tussendoor kon Williams simpel winnen op gravel in Rome.

  Azarenka zal dan wel wat beter voor de dag moeten komen dan tegen Pennetta. Ze sloeg liefst zes dubbele fouten, maakte 25 fouten en amper 15 winners. Van de 18 spelletjes waren er liefst 13 servicebreaks.

  "Het was een beetje tricky. Ik kon mijn ritme niet goed vinden en speelde overhaast. Maar ik ben blij dat ik rustig gebleven ben en er op de belangrijke momenten wel stond. Daar gaat het uiteindelijk om", beseft Azarenka.

  De dubbele titelhouder van de Australian Open jaagt op haar derde grandslamtitel en ze is klaar voor het gevecht. "Ik ken de sterktes van Serena, zij de mijne. Het zal van de details afhangen. Wie staat er op de keerpunten? En wie wil het het meest?"