• home
 • video
 • pas verschenen

  Geen drie op drie voor Sagan in Canada

  Dillier rijdt in de winter vaak zesdaagses (foto uit Gent)

  De almachtigheid van Peter Sagan in de Ronde van Alberta heeft een klein deukje gekregen. Na winst in de proloog en in de eerste rit moest de Slovaak in de tweede rit een ander een ritzege moeten gunnen. De Zwitserse pistier Sylvan Dillier rondde een lange vlucht af.

  Sylvan Dillier, een stagiair bij BMC, en zijn Moldavische kompaan Sergei Tvetcov sprongen 80 kilometer voor de streep weg uit het peloton. Sagans ploeg Cannondale schonk het duo net te veel voorsprong, want het peloton strandde op 15 seconden. Voorin won Dillier de spurt, bij het peloton won Sagan wel de sprint.

  Uitslag rit 2:

  1. Silvan Dillier (Zwi) - 175 km in 3u32'47"
  2. Sergei Tvetcov (Mol) - z.t.
  3. Peter Sagan (Svk) - op 16"
  4. Aidis Kruopis (Lit) - 18"

  Stand na rit 2:

  1. Peter Sagan (Svk) in 7u03''34"
  2. Rohan Dennis (Aus) op 26"
  3. Tobias Ludvisson (Zwe) - 28"
  4. Cadel Evans (Aus) - 36"
  5. Brent Bookwalter (VS) - 37"