• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Laat Bakkali met rust"

  Zakaria Bakkali werkt een hersteltraining af bij de Rode Duivels.

  "Heeft Bakkali gekozen?" Die vraag wil Marc Wilmots niet meer horen. En voor De Bruyne, Mertens en Van Buyten heeft de bondscoach goeie raad.

  Het blijft onzeker of Zakaria Bakkali (PSV) komende vrijdag zal meedoen in de WK-kwalificatiematch tegen de Schotten en dus definitief voor België kiest. Toen de journalisten op de persconferentie de bondscoach om klaarheid vroegen, reageerde die geprikkeld.

  "Ik vraag jullie één ding: stop ermee voortdurend te vragen: "Zit hij erbij? Heeft hij gekozen?" Laat hem alsjeblieft met rust, zodat hij in alle sereniteit kan kiezen", antwoordde Marc Wilmots.

  "We zetten hem niet onder druk. Hij zal op een gegeven moment zijn beslissing wel nemen en die zullen we respecteren. Maar laat hem nu alsjeblieft met rust."

  Bakkali is een 17-jarige flankspeler met Marokkaanse roots. Hij groeide op in Luik, speelde voor de nationale jeugdploegen van België en maakt nu het mooie weer in Nederland bij PSV.

  "De Bruyne is kwaad omdat het niet loopt"

  Enkele Rode Duivels zijn bij hun club niet zeker van een basisstek. Voor hen heeft de bondscoach goeie raad.

  "Kevin De Bruyne moet zich klaarstomen om te kunnen spelen bij Chelsea", vindt Marc Wilmots.

  "Als je niet speelt, moet je voor jezelf een apart programma opstellen. Dat is voor elke speler anders. Kevin is mentaal sterk genoeg om met dit statuut om te gaan. Hij is enkel wat kwaad op zichzelf omdat het niet loopt zoals hij wil."

  Ook Daniel Van Buyten (Bayern München) en Dries Mertens (Napoli) spelen weinig bij hun club. "Ik merk dat ze om extra oefeningen komen vragen. Ik kan alleen maar toejuichen dat ze zoiets willen."