• home
 • video
 • pas verschenen

  Bart De Clercq heeft zijn pees gekneusd

  Bart De Clercq moest maandag opgeven in de Ronde van Spanje.

  Bart De Clercq kent de oorzaak voor zijn opgave in de Vuelta. De Lotto-Belisol-renner liep bij een val een kneuzing van de pees die de quadriceps met de knie verbindt op in Spanje. "Een delicate blessure", weet hij.

  Bart De Clercq moest maandag nog voor de start van de tiende rit de handdoek in de ring gooien. Hij smakte in de neutrale zone tegen de grond en gaf er na twee korte pogingen de brui aan.

  Onderzoek wijst uit dat De Clercq een kneuzing opliep. "Het is een delicate blessure", vertelt hij aan Sporza. "Ik mag niet te vroeg herbeginnen."

  "De dokter schat dat ik een week à tien dagen zal moeten wachten om weer te kunnen fietsen. Ik hoop dat ik na het weekend weer op de rollen zal kunnen trainen. De pijn valt nu nog mee. Enkel als ik m'n knie plooi, hindert me dat."

  "Hoopte via Vuelta naar WK te gaan"

  Of Bart De Clercq dit seizoen nog wedstrijden zal rijden, is hoogst onzeker. "In mijn achterhoofd zat het plan om mij in de Vuelta in de kijker te rijden voor het WK", vertelt hij.

  "Stiekem hoopte ik op een selectie, omdat ik toch goed bezig was. Maar mijn kansen zijn nu serieus geslonken. Als ik te lang niet kan fietsen, zal ik te veel van mijn conditie verliezen."