• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitsers zijn Red Lions de baas in EK-finale

  De teleurstelling is groot bij de Red Lions.

  De Red Lions zijn er niet in geslaagd om zich in eigen land tot Europees kampioen te kronen. In de finale in Boom was Duitsland te sterk: 1-3. De Belgische hockeyers konden de 1-0-voorsprong niet vasthouden tegen de olympische kampioen en titelverdediger.

  Aangemoedigd door 9.000 fans in Boom domineerden de Belgen in het begin van de eerste helft. Charlier, Truyens en Briels kregen kansen, maar de Duitse doelman Jacobi stond pal.

  De Duitsers herstelden het evenwicht en kregen de beste kansen. Doelman Vanasch zorgde met enkele knappe saves dat het halfweg 0-0 stond.

  Na de rust openden de Red Lions de score. Na een knappe counter werkte Boon af: 1-0. Het mooie liedje duurde echter niet lang. Duitsland duwde het gaspedaal in en de Belgen moesten wijken. Zwicker (deviatie) en Wess (actie en schot) keerden de situatie om.

  De Belgen schoten wakker en voerden de druk opnieuw op. Boon kon enkele penalty corners niet verzilveren en was ook razend toen hij een duidelijke penalty corner niet kreeg.

  Even later spatte de 2-2 van Dockier uiteen op de lat. De Belgen speelden nog alles of niets en slikten na balverlies de 1-3 van Korn. De Duitsers speelden de wedstrijd daarna professioneel uit. Ze verlengen hun Europese titel, twee jaar geleden waren ze ook de beste op het EK in Mönchengladbach.

  Lammers: "Ik ben heel trots op mijn spelers"

  Bondscoach Marc Lammers kon geen Europese titel vieren, maar hij was toch tevreden over de prestatie van de Belgen. "Ik ben toch heel trots op mijn spelers. Ze hebben goed gespeeld", zegt hij bij Sporza.

  "Door de blessure van Gougnard had ik een wisselmogelijkheid minder en zo kwamen we fysiek wat in de problemen. Want voor de rust hebben we heel dominant gespeeld en hadden we moeten scoren. Dat had het simpeler gemaakt."

  "Na de rust was Duitsland erg sterk en zie je waarom zij eerste op de wereldranking staan. Hun titel is verdiend op basis van de tweede helft, maar een gelijkspel had er toch ingezeten."

  Briels: "Gevoel dat er meer inzat"

  Bij Thomas Briels overheerste de teleurstelling toen hij met Sporza sprak. "We zijn erg ontgoocheld, want we hadden het gevoel dat er meer inzat."

  "We zaten het hele toernooi in een positieve flow. We brachten mooi hockey en voelden dat we met de supporters als twaalfde man voor goud konden gaan. Maar bij ons valt de bal er niet in en bij hen wel. Ook vielen enkele beslissingen tegen op cruciale momenten."

  "Maar goed, dit toernooi bezorgt ons een goed gevoel op weg naar het WK. We weten dat we op de goeie weg zitten en wie weet raken we op het WK even ver."

  Dekeyser: "Perfecte moment om te stoppen"

  Jérôme Dekeyser kondigde na de finale zijn afscheid aan bij de nationale ploeg. "Ik begin het fysiek wat lastiger te krijgen. Dit is het perfecte moment om te stoppen, na zo'n toernooi voor eigen volk. Ik heb het volste vertrouwen in deze nationale ploeg. Ze zullen het nog ver schoppen."