• home
 • video
 • pas verschenen

  Button: "Vandoorne is op de goede weg"

  Vandoorne is bezig aan een sterk seizoen in de Formule Renault 3.5.

  Zondag beginnen de F1-rijders aan het tweede deel van het F1-seizoen op het circuit van Spa-Francorchamps. Opmerkelijke verschijning in de paddock van McLaren is Stoffel Vandoorne. McLaren-rijder Jenson Button voorspelt onze landgenoot een grote toekomst.

  Vandoorne komt dit seizoen uit in de Formula Renault 3.5, een van de klassen onder de Formule 1. Sinds het begin van dit jaar is hij ook lid van het McLaren Young Driver Program.

  Formule 1-rijder en ex-wereldkampioen Jenson Button ziet een mooie toekomst weggelegd voor de 21-jarige Vandoorne. "Ik heb al met Vandoorne gewerkt, onder meer in de simulator. Ik zit daarnaast ook in het management van Stoffel. Hij krijgt veel steun van het team en is intelligent genoeg om voort te bouwen op zijn talent", aldus Button.

  Vandoorne staat momenteel op de tweede plaats in het FR3.5-klassement op 27 punten van Kevin Magnussen. "Er resten mij nog drie manches en zes wedstrijden om de situatie om te keren", zegt Vandoorne in La Dernière Heure. "Het is moeilijker geworden, maar ik wil nog altijd winnen."

  Over zijn plannen in 2014 is Vandoorne minder duidelijk. "Ik focus me voorlopig op dit seizoen. Volgend jaar zal ik wel zien. Maar ik heb vertrouwen in mijn management en in McLaren."