• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Panthers lopen EK-finale mis na shoot-outs

  Anouk Raes is ontroostbaar na haar gemiste shoot-out.

  De Belgische hockeyvrouwen zijn er niet in geslaagd de finale van het EK te bereiken. In de shoot-out tegen Duitsland ging België kopje-onder: 0-2. Zaterdag spelen de vrouwen tegen Nederland om het brons.

  Een zenuwachtig begin van de Belgen mondde uit in een Duitse goal, via de stick van De Scheemaekere. Maar België herpakte zich en kwam via Boon langszij.

  Na de rust klaarde de hemel helemaal op toen aanvoerster De Vos een knappe aanval in doel devieerde: 2-1. Op de counter lieten de Belgen de 3-1 liggen.

  Het slot was dramatisch. Een late Duitse strafcorner ging erin, waardoor shoot-outs over de wedstrijd moesten beslissen.

  Daarin bleek België, met Khouzam in doel in de plaats van D'Hooghe, het minst stressbestendig. De Red Panthers misten alle vier hun shoot-outs en zagen de Duitse vrouwen wel twee keer scoren.

  Kina: "Dit hebben ze niet verdiend"

  "Dit hebben de meisjes niet verdiend", zegt bondscoach Kina. "Het is heel spijtig, maar er is niks aan te doen."

  "In de tweede helft stond er maar één ploeg op het veld. Tactisch deden ze het perfect. We vergaten alleen de kansen af te maken. Dat is ook een gebrek aan ervaring, dat je op zo'n moment te veel aarzelt en niet uitloopt naar 3-1."

  "Het is duidelijk dat we sinds de Spelen nog beter zijn geworden. De meisjes zullen na dit toernooi beseffen dat er nog veel meer inzit. Dat wordt interessant. Nu hebben we geen keuze meer en moeten we voluit voor het brons gaan."

  Boon: "We waren de beste ploeg"

  De hockeyvrouwen lieten hun tranen de vrije loop. Jill Boon kon Sporza toch te woord staan. "Morgen mag je mij voor deze match feliciteren, maar vanavond overheerst vooral de ontgoocheling."

  "We verdienden het om te winnen, want we waren de beste ploeg, zeker in de tweede helft. Dat we de kansen niet afmaakten? We scoorden toch twee keer tegen Duitsland. Dat moeten we onthouden."

  "We kunnen wedijveren met de top vijf en er zelfs tegen winnen. Maar het komt dan vaak op de details aan. We hebben veel vorderingen geboekt en met het publiek achter ons kunnen we nog meer."