• home
 • video
 • pas verschenen

  Oscar Pistorius kent zijn lot in maart 2014

  Oscar Pistorius kon zijn tranen niet bedwingen in de rechtbank.

  Het proces tegen de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius, die ervan verdacht wordt zijn vriendin te hebben vermoord, gaat op 3 maart 2014 van start. Op 23 maart wordt een uitspraak verwacht in de zaak.

  De datum van Pistorius' proces werd maandag bekendgemaakt tijdens een korte hoorzitting, op de dag dat het slachtoffer Reeva Steenkamp 30 zou zijn geworden. De rechtbank overhandigde aan Pistorius een document waarin de aanklacht geformuleerd staat.

  Pistorius wordt beschuldigd van de moord op zijn vriendin, die op 14 februari werd doodgeschoten in hun woning. Pistorius heeft de feiten nooit ontkend, maar volgens hem was het een spijtig ongeluk: hij hield zijn vriendin voor een inbreker.

  Als de rechter beslist dat de moord met voorbedachten rade gebeurde, wacht Pistorius een minimale celstraf van 25 jaar.