• home
 • video
 • pas verschenen

  De Red Lions houden Australië in bedwang

  De Red Lions spelen gelijk tegen Australië.

  De Belgische hockeyers hebben nog wat vertrouwen getankt met het oog op de derde ronde van de World League van volgende week. De Red Lions hielden Australië, tweede van de wereld, in bedwang: 2-2. "Zonder WK is onze missie niet geslaagd", zegt de bondscoach.

  Australië begon sterk en overklaste de Belgen in die beginfase. België hapte naar adem en slikte ook de openingsgoal na een licht gegeven strafbal.

  Na de openingsgoal paste België zich aan aan het hoge tempo en de hoge druk van Australië. De Red Lions herstelden het evenwicht en kwamen af en toe piepen.

  Dat leverde na de rust de gelijkmaker van Denayer op. Die reageerde snel nadat de Australische keeper eerst een strafcorner en ook de rebound had gered.

  De Belgen drongen aan en kregen enkele kansen op de 2-1, maar telkens liep er iets mis. De Red Lions leken toch nog te sneuvelen na de 1-2 van Ockenden. Maar in de slotfase maakte Van Aubel de verdiende 2-2 (foto) voor België door al glijdend een mooie aanval af te ronden.

  Lammers: "Zonder WK is missie niet geslaagd"

  Bondscoach Marc Lammers was tevreden na de 2-2 tegen Australië. "Australië is het beste team ter wereld. De uitslag vind ik niet zo belangrijk, in het spel zijn we gelijkwaardig aan de top.

  "Wat het verschil is met de top? Vooral details. Onze strafcorner kan nog wat beter. Als we dan nog iets meer durf en lef hebben, dan kunnen we ook van dit soort landen winnen", zegt Lammers.

  Lammers werd in oktober bondscoach. "Ik merk dat mijn spelers meer echte topsporters zijn geworden. Ze zijn nu 365 dagen per jaar bezig met hockey. Ze zijn fitter dan ooit en dat zie je."

  Op de World League mikt Lammers voluit op de top 4 en de kwalificatie voor het WK. "Die top 4 ismogelijk met deze groep", zegt Lammers. "De World League is het belangrijkste toernooi dit seizoen, want we willen absoluut naar het WK."

  "Daarna volgt nog een toetje met het EK in eigen land, maar eerst moeten we dus het WK bereiken. Die vierde plaats en het WK moeten er komen, want anders is onze missie niet geslaagd."

  World League in Rotterdam

  De Belgen spelen vanaf vrijdag 14 juni de derde ronde van de World League in Rotterdam. In groep A zijn Frankrijk, Spanje en ... Australië de tegenstanders van de Red Lions. Na de groepsfase volgen op woensdag 19 juni de kwartfinales. Wie de halve finales haalt, gaat naar het WK.