• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Er is geen enkel excuus meer"

  "Er werd gevierd alsof de kwalificatie al een feit is."

  België lijkt de poort naar het WK definitief opengebroken te hebben, en ook Sporza-commentator Peter Vandenbempt vindt dat het niet meer mag misgaan. "De rode loper is uitgerold, nu mag je er niet meer over struikelen."

  De zege tegen Servië werd gevierd alsof de kwalificatie al een feit is. De Belgen hebben in ieder geval de rode loper uitgerold. Als je daar nog over struikelt, moet je te voet naar Brazilië als strafkamp.

  Het was wel een heel moeilijke match, tegen een verrassend sterk Servië. Dat is een ploeg waar veel muziek inzit en waar we de komende jaren nog zullen van horen. Een beetje vergelijkbaar met de Duivels van twee jaar geleden.

  De Belgen hebben wat meeval gehad, maar de grote stap voorwaarts die ze deze campagne gezet hebben, is dat ze nauwelijks iets nodig hebben om te scoren.

  Bondscoach Marc Wilmots had achteraf vooral veel lof voor de inzet en de mentaliteit en dat delen wij. Je zag ook de samenhorigheid op en naast het veld. De goeie sfeer in de groep is niet fake.

  Tegen écht goeie teams zal het niveau toch hoger moeten, maar België heeft gewonnen en Kroatië verloren, dus veel beter kun je niet wensen. Je mag nu wellicht zelfs verliezen in Kroatië.

  Als je op drie matchen van het einde zo dicht bij het WK staat en je hebt zoveel talent, dan is er geen enkel excuus meer. Het zou onvergeeflijk zijn als ze dit nog uit handen gaven.

  Peter Vandenbempt