• home
 • video
 • pas verschenen

  Stekelenburg heeft transfer naar Fulham beet

  Maarten Stekelenburg in actie bij AS Roma.

  Maarten Stekelenburg ruilt de Italiaanse hoofdstad voor de Britse. De Nederlandse doelman verlaat AS Roma en tekende een contract voor vier seizoenen bij Fulham.

  De 30-jarige Stekelenburg stond in januari al dicht bij een transfer naar de Londense club. De Nederlander zat zelfs al in het vliegtuig op weg naar Engeland toen AS Roma de transfer opblies omdat het geen waardige vervanger vond.

  Met enkele maanden vertraging heeft de doelman nu dus toch zijn transfer beet. "Ik wilde graag naar Fulham en zij wilden mij graag. Ik ben tevreden dat de transfer zo snel is afgerond. Zo kan ik me vanaf het begin van de voorbereiding focussen op de Premier League", zegt Stekelenburg.

  Bij Fulham komt de keeper met coach Martin Jol een oude bekende tegen. Jol was nog trainer van Stekelenburg bij Ajax. "Ik ken Maarten heel goed, hij is een geweldige doelman. Hij is een fantastische aanwinst voor onze ploeg", zegt Jol.