• home
 • video
 • pas verschenen

  België speelt tegen onthoofd Servië

  Chelsea-verdediger Branislav Ivanovic is de aanvoerder van de Serviërs.

  Servië moet drie belangrijke spelers missen voor de kwalificatie-interland tegen België. Filip Djuricic (Heerenveen/Benfica), Zoran Tosic (CSKA Moskou) en ­Matija Nastasic (Manchester City) zijn er vrijdag niet bij in het Koning Boudewijn-stadion.

  Vooral de aanvallend ingestelde Djuricic en Tosic zijn een aderlating voor Sinisa Mihajlovic (foto), die vrijdag al tevreden is met een punt tegen België.

  De Servische bondscoach rekent nu op Aleksandar Mitrovic. De 18-jarige aanvaller van Partizan Belgrado is er voor het eerst bij.

  Voor zijn verdediging heeft Mihajlovic meer ervaring om de blessure van Nastasic op te vangen. Dortmund-speler Subotic kent de knepen van het vak en kan vrijdag samen met aanvoerder Ivanovic (Chelsea) het hart van de defensie vormen. Hamburg-verdediger Rajkovic is ook een optie om de plaats van Nastasic in te nemen.

  Servische selectie

  Doelmannen: Vladimir Stojkovic (Partizan Belgrado), Zeljko Brkic (Udinese), Branimir Aleksic (Spartak Naltsjik)

  Verdedigers: Antonio Rukavina (Valladolid), Branislav Ivanovic (Chelsea), Neven Subotic (Borussia Dortmund), Nenad Tomovic (Fiorentina), Milan Bisevac (Lyon), Slobodan Rajkovic (Hamburg), Aleksandar Kolarov (Manchester City)

  Middenvelders: Alexander Ignjovski (Werder Bremen), Ivan Radovanovic (Atalanta Bergamo), Ljubomir Fejsa (Olympiakos), Radoslav Petrovic (Gençlerbirligi), Zdravko Kuzmanovic (Inter), Luka Milivojevic (Rode Ster Belgrado), Milos Ninkovic (Evian)

  Aanvallers: Dusan Tadic (Twente), Lazar Markovic (Partizan Belgrado), Dusan Basta (Udinese), Mark Scepovic (Partizan Belgrado), Aleksandar Mitrovic (Partizan Belgrado) en Filip Djordjevic (Nantes)

  In de groep van 23 is geen plaats voor Anderlecht-speler Milan Jovanovic.