• home
 • video
 • pas verschenen

  Meesseman haalt definitieve Washington-kern

  Meesseman zit bij de kern van elf.

  Emma Meesseman mag zich nu helemaal opmaken voor het WNBA-seizoen. Ze haalde de kern van elf bij de Washington Mystics na een geslaagd trainingskamp. "Het is officieel", ik ben een Washington Mystic", zegt de Belgische trots op Twitter.

  De coach van de Washington Mystics moest na het trainingskamp beslissen wie wel en wie niet de definitieve seizoenskern haalde.

  De WNBA-ploeg mag slechts 11 namen overhouden en daar is de Belgische Emma Meesseman bij. De 20-jarige center van 1,92m verraste in positieve zin en kon haar coach en de kenners in de Verenigde Staten overtuigen.

  "Emma is the biggest surprise", zegt haar coach. "Voor ze bij ons aankwam dachten we dat ze nog een jaartje zou nodig hebben om te groeien, maar het tegendeel is waar. Ze is nu al helemaal klaar om te presteren. Ze zal zeker heel wat speelminuten verzamelen", klinkt het op de WNBA-site.

  Maandag staat Meesseman voor haar eerste officiële match als WNBA-speelster. Ze zal het nummer 33 dragen.