• home
 • video
 • pas verschenen

  Golfer Colsaerts opent met par in bar weer

  Colsaerts: "Tevreden over mijn verre slagen."

  Nicolas Colsaerts is dit weekend aan de slag in de buurt van Londen en begon met par aan het PGA Championship. Dat bracht hem op een gedeelde 46e plaats na de eerste dag. "Het had vier slagen beter gekund."

  Ook in Wentworth, nabij Londen, is de zomer nog niet doorgebroken. De golfers moesten bij frisse temperaturen de baan op en kregen buien en een dreigend onweer over zich.

  Colsaerts moest daardoor zelfs een uurtje schuilen. Hij kon uiteindelijk wel al zijn holes afwerken, iets wat niet iedereen lukte. Dat leverde dus een voorlopige tussenstand op in Wentworth.

  En in die stand is Colsaerts 46e. Hij begon en eindigde met een bogey (een slag te veel) en had tussenin nog een bogey en drie birdies (een slag onder par) geslagen. Hij eindigde zo op par. Leider James Kingston deed het prima met 6 onder par.

  "Het was zo een typische par die evengoed een -4 had kunnen zijn. De golfers die 's ochtends aan de beurt waren, hadden wel beter weer, wij kregen veel buien te verwerken."

  "Ik had te veel putts nodig vandaag, maar mijn verre slagen waren bijzonder sterk. Dat wil ik de komende dagen bevestigen", zei onze landgenoot op zijn site.

  Tussenstand na dag 1:

  1. James Kingston (ZAf) stand: -6
  2. Mikko Ilonen (Fin): -5
  3. o.a. Scott Henry (Sch): -4
               Martin Wiegele (Oos): -4 (na 13 holes)
  12. o.a. Lee Westwood (Eng): -2
  46. o.a. Nicolas Colsaerts: par