• home
 • video
 • pas verschenen

  Decuyper: "Heb een inschattingsfout gemaakt"

  Decuyper: "In het voetbal primeren de emoties."

  Patrick Decuyper staat in het oog van de storm. De sterke man van Zulte Waregem zegt nu zelf dat hij in de fout is gegaan in het verhaal rond fusies en verhuizingen. "Maar over twee-drie jaar zullen ze me gelijk geven", denkt hij. Voor een fusie tussen Zulte Waregem en Oostende staat Decuyper nog open.

  Patrick Decuyper is een succesvolle ondernemer. "Maar de voorbije week heb ik geleerd dat in het voetbal emoties primeren op de economische realiteit", vertelt de eigenaar van Zulte Waregem.

  "Ik heb een inschattingsfout gemaakt en daar ga ik de komende weken rekening mee houden. Supporters zijn emotioneel gebonden aan hun geliefkoosde club en willen dat graag zo houden."

  "Ik blijf er wel bij dat er geen plaats is voor vijf eersteklassers in West-Vlaanderen. Over twee of drie jaar zullen ze me gelijk moeten geven als er twee teams naar tweede zakken."

  "Nog twee opties in Oostende"

  "De optie van een satellietclub in Oostende verlaat ik", zegt Decuyper. "En de club naar Antwerpen verhuizen is te moeilijk."

  "Ik heb nog twee mogelijkheden: Oostende blijft in Oostende. En dan moeten die aandelen terug naar de club. Of we gaan samen. Een fusie blijft nog altijd een optie voor mij. Als de storm gaan liggen is, zal ik de toekomst van KVO bekijken met voorzitter Lejaeghere (foto)."

  Decuyper sloot vorig jaar een voorakkoord met Lejaeghere om diens aandelen van Oostende over te kopen. "Dat akkoord is volgens mijn juristen nog altijd geldig."