• home
 • video
 • pas verschenen

  "Zulte Waregem speelt in 2013-2014 in Regenboogstadion"

  "Eerst dansen op het podium en je dan prostitueren in Antwerpen..."

  De berichten dat Zulte Waregem overweegt zijn bakermat te ruilen voor Antwerpen hebben in het Belgische voetbalbestel een ware schokgolf veroorzaakt. De reacties evolueren van ongeloof en onbegrip tot ronduit woede. "De geruchten moeten stoppen", zegt Essevee.

  De hoogoplaaiende emoties hebben Zulte Waregem ertoe genoopt om vanochtend in alle vroegte een kort persbericht te lanceren.

  "We willen dat alle geruchten stoppen", luidt het bij de club. "Zulte Waregem benadrukt dat het eerste elftal van Essevee volgend seizoen in het Regenboogstadion zal spelen. Om 11u geven we een persconferentie om dit nogmaals te beklemtonen."

  Volgens CEO Patrick Decuyper, die vooralsnog niet uitvoerig wil reageren, is van een verhuizing naar het Kiel simpelweg "geen sprake".

  "Zou de ergste sportieve judasstreek van de eeuw zijn"

  Kurt Vanryckeghem, de burgemeester van Waregem, voelt zich alvast in zijn hemd gezet. Hij overlegt vandaag om 8u met zijn schepenen over de mogelijke plannen van Zulte Waregem.

  "Ik hoop nog altijd dat dit een kwakkel van formaat is en dat iemand me zegt dat dit bericht niet klopt", zegt Vanryckeghem. "Maar als die gesprekken om naar Antwerpen te verhuizen toch aan de gang blijken te zijn, is dat de ergste sportieve judasstreek van de eeuw."

  "Zondag sta je op een podium te dansen, nu steek je je fans een mes in de rug en prostitueer je je in Antwerpen. Ik heb er geen begrip voor. Ik ben razend."

  Ook voor Simon Lagrange, burgervader van het nabijgelegen Zulte, tarten de berichten over Essevee alle verbeelding.

  "Dit is ongehoord", zegt Lagrange. "Een voetbalclub is geen fabriek die je zo maar van de ene naar de andere kant van het land verplaatst. Een voetbalclub heeft een thuisbasis, met een aanhang, supporters en een entourage."

  "Met ons gemeentebestuur en de collega's van de stad Waregem zullen we er alles aan doen om het gezond verstand te laten zegevieren. We willen Zulte Waregem houden waar het thuishoort, zijnde in Zulte en in Waregem."

  "Ze willen godverdomme 80 kilometer verder gaan spelen"

  De supporters van Essevee voelden zich dinsdagavond geen klein beetje bekocht toen ze de geruchten vernamen. "Voor mij is dit geen voetbal meer. Dit is puur winstbejag", klaagt een van hen.

  "Zondagavond stonden hier bijna 10.000 mensen op de markt. Ze hebben een heel seizoen achter de ploeg gestaan, maar als die verhuizing doorgaat, zijn ze allemaal bedot. Het is zoals die tornado in de VS die hier voorbijraast. Een paar uur na de match geeft het bestuur interviews dat het alles voor Waregem zal doen en nu wil het godverdomme 80 kilometer verder gaan voetballen..."