• home
 • video
 • pas verschenen

  Staelens: "Ik ben toch trots op mijn spelers"

  Lorenzo Staelens verbijt de ontgoocheling.

  Een dapper Cercle Brugge heeft geen beloning gekregen in de bekerfinale tegen RC Genk (0-2). "We hebben bewezen dat we in eerste klasse thuishoren", zegt coach Lorenzo Staelens.

  Cercle-trainer Staelens verloor zijn eerste finale als trainer. "We hebben het Genk niet makkelijk gemaakt. We hebben zelf een paar kansjes gehad", zegt hij.

  "Uiteindelijk nekt een stilstaande fase ons. Vandaag hebben we bewezen dat we in eerste klasse thuishoren."

  Nu moet de focus weer naar de eindronde. "We hebben nog een feestje met de familie op het menu en vanaf vrijdagochtend ligt de focus weer op de eindronde. We spelen vijf cruciale matchen."

  Staelens zag tijdens de opwarming Bernt Evens uitvallen. "Dat is natuurlijk een domper. Er scheurde iets in het been van Bernt. Zijn seizoen is wellicht afgelopen. Ik hoop dat dit niet het einde van zijn carrière is."

  Wils: "We hadden makkelijk verlengingen kunnen halen"

  Cercle-verdediger Stef Wils moest de tranen verbijten na het verlies. "Dit is echt balen", zegt Wils aan Sporza.

  "We hadden makkelijk de verlengingen kunnen halen. En dan had alles gekund. We hadden de match goed onder controle."

  "Oké, Genk had de bal en was sterker, maar veel uitgespeelde kansen kreeg het niet. Als je dan een goal slikt op zo'n manier, is dat zuur. Het is pijnlijk en zuur om het zo weg te geven."

  "Dit is een ongelooflijke teleurstelling, maar we moeten de knop zo snel mogelijk omdraaien voor de eindronde. Het behoud is het belangrijkste."