• home
 • video
 • pas verschenen

  Radzinski handelt met Farssi zijn eerste transfer af

  Rachid Farssi, hier in een duel met Wim De Decker.

  Tomasz Radzinski heeft een eerste speler binnengehaald sinds hij technisch directeur is op het Lisp. Rachid Farssi ruilt Waasland-Beveren voor Lierse SK.

  Farssi is een 28-jarige middenvelder. Op zijn tiende sloot hij zich aan bij de jeugd van Racing Genk. Toen hij 19 was, werd hij opgenomen in de A-kern, maar doorbreken zat er niet in.

  Na omzwervingen bij Wezet en Eupen belandde Farssi uiteindelijk bij Westerlo, waar hij vijf jaar speelde en tot titularis uitgroeide. Toen Westerlo degradeerde, kon hij terecht bij Waasland-Beveren.

  Daar stapt hij na een seizoen dus op. "Ik ben blij met Lierse. Ik heb er al veel tegen gespeeld en geloof in het project met een nieuwe TD en een nieuwe coach", zegt Farssi op de Lierse-website.

  "Het doel is beter doen dan vorig seizoen, toen Lierse lang onderin stond en tegen de degradatie moest vechten. We willen zo hoog mogelijk eindigen en mooi voetbal brengen."

  "Farssi is een linkspoot met veel technische bagage", verklaart TD Radzinski zijn keuze voor Farssi. "Hardwerkend, polyvalent en doelgericht. Met zijn ervaring moet hij een meerwaarde zijn."