• home
 • video
 • pas verschenen

  Ciman: "Mijn beste seizoen ooit"

  Ciman hield al 15 keer de nul dit seizoen. "We vormen een hecht blok."

  Laurent Ciman (27) beleeft hoogdagen in het centrum van de Standard-defensie. "Dit is ongetwijfeld mijn beste seizoen sinds ik in Luik ben en misschien wel mijn beste uit mijn carrière", zegt de verdediger in La Dernière Heure.

  In het verleden werd Laurent Ciman (27) vaak verguisd. "In Brugge had ik de fans meteen tegen. Dat is tot de dag van vandaag mijn slechtste herinnering. Maar het was ook een verrijkende ervaring. Ik werd er sterker van", zegt de Rode Duivel.

  "Je kunt niet goed doen voor iedereen. Sommigen geloofden niet in mij. Maar als mijn coach en mijn fans achter mij staan, dan is alles goed."

  Onder Ron Jans slikte Standard te veel doelpunten. Met de komst van Mircea Rednic veranderde dat: "Met zijn verleden als verdediger heeft hij de kerk weer in het midden van het dorp gezet."

  Ciman hield dit seizoen al 15 keer de nul. "Iedereen is nu betrokken bij de defensieve arbeid. We werken nu meer als groep en vormen een stevig blok. Dat is onze sterkte."

  "Ik sta op een keerpunt"

  In 2010 kwam de verdediger naar Luik, zijn contract loopt in 2014 af. "Ik sta op een keerpunt in mijn carrière. Op mijn 28e kan ik bijtekenen of naar het buitenland gaan. Frankrijk en Italië zouden goed bij mij passen."

  Bij de nationale ploeg kan Ciman steevast op een selectie rekenen onder Wilmots. "Maar spelen is het belangrijkste om een plaatsje bij de Rode Duivels te hebben. Ik wil immers graag naar het WK."