• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  UCI haalt verkeerde Rasmussen uit koers

  Alex Rasmussen miste de start van de Omloop van de Sarthe.

  Alex Rasmussen heeft voor de start van de eerste rit in de Omloop van de Sarthe te horen gekregen dat hij niet mocht starten. Wellicht verwarde de UCI Alex Rasmussen met zijn landgenoot Michael Rasmussen.

  Alex Rasmussen zou in Sarthe zijn comeback maken na een dopingschorsing van 18 maanden, maar dat ging dus niet door. "Ik ben door de UCI uit koers genomen. Blijkbaar ben ik levenslang geschorst", twitterde de Deen van Garmin-Sharp.

  Gevraagd naar een reactie kwam UCI-baas Pat McQuaid uit de lucht gevallen: "Volgens mij mag hij fietsen. Misschien werd hij verward met Michael Rasmussen?"

  De UCI gaf Alex Rasmussen vervolgens alsnog vrij, maar het peloton was dan al een tijdje aan het fietsen.