• home
 • video
 • pas verschenen

  Proto krijgt een viervingerige handschoen

  Neuer kreeg ook een speciale handschoen. Bij Proto worden wel andere vingers samengehouden.

  Silvio Proto zal de komende weken met een speciale handschoen het Anderlecht-doel verdedigen. Door een blessure aan zijn rechterhand zal hij met een viervingerige handschoen spelen. Dat deden onder anderen Iker Casillas en Manuel Neuer de Belg al voor.

  Silvio Proto liep zijn handblessure op toen hij in de wedstrijd op Waasland-Beveren in de voeten dook van tegenstander D'Ulivo. Dat was een fel betwiste fase, omdat de ref het spel stillegde en een goal Waasland-Beveren niet telde. Maar Proto onthield vooral hoe de schoen van de spits in die fase op zijn handen belandde.

  "De knokkels van mijn hand waren ingedrukt", zegt Proto in La Dernière Heure. De doelman scheurde zijn vingerligamenten. "Het gaat om te keepen, maar je voelt de blessure constant."

  "Ik heb de fabrikant gevraagd om een handschoen te maken waar mijn pink en ringvinger zijn samengevoegd. Zo kan ik mijn geblesseerde vingers optimaal beschermen door ze te spalken." Na het seizoen wordt Proto geopereerd.