• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Iedereen verkrampt bij Anderlecht"

  "Er is grote nervositeit in alle geledingen bij Anderlecht."

  Radioverslaggever Peter Vandenbempt maakt zich voor de start van de play-offs zorgen om Anderlecht. "Qua niveau heeft het tegen Gent de bodem bereikt", zegt hij in zijn wekelijkse praatje op Radio 1. "En dat terwijl de concurrentie wel klaar is voor Play-off I."

  Over de prestatie van Anderlecht bij AA Gent kunnen we kort zijn: die was gewoon heel erg slecht. Onbegrijpelijk, want coach John van den Brom had aangegeven dat ze de match absoluut wilden winnen om geen nieuwe tik te krijgen voor de play-offs. Daar was niets van te zien.

  AA Gent, dat niets meer te winnen had, was immers veel gretiger en scherper. Anderlecht heeft na Nieuwjaar al veel matige wedstrijden gespeeld, maar nu heeft het qua spelniveau de bodem bereikt. Dat is zorgwekkend aan de vooravond van de play-offs.

  Ik kan begrijpen dat Van den Brom ontstemd was dat de goal van Gent werd toegekend, maar de manier waarop hij verhaal ging halen bij de ref wijst op grote nervositeit in alle geledingen van de club. Dat was al duidelijk na Zulte Waregem. Iedereen is verkrampt.

  Twee jaar geleden verloor Anderlecht in de play-offs meteen tegen Standard, dat toen met een B-elftal speelde. Het was het begin van van een calvarietocht. Dat speelt zeker nog in het achterhoofd.

  "Een ploeg die terugkeert, zit in een positieve flow"

  Ik vergelijk het graag met een bergrit. Wie vanuit de achtergrond kan terugkeren, heeft het mentale voordeel. De leider krijgt een tik. Dat scenario wou Anderlecht absoluut voorkomen.

  Genk en Club Brugge staan op 6 en 7 punten van Anderlecht, maar op tien matchen van het einde, waarin iedereen nog tegen elkaar moet, is dat niets. Een ploeg die terugkeert, zit in een positieve flow.

  Genk heeft 16 op 18 en staat in de bekerfinale. Dat wrijft zich al in de handen. Hetzelfde geldt voor Club Brugge, dat drie keer op een rij gewonnen heeft. Je hebt de indruk dat Garrido het beter voor elkaar heeft.

  Je hebt het gevoel dat de concurrentie klaar is voor de play-offs, om eventueel te ontploffen. Anderlecht heeft gepiekt naar de play-offs, maar bij hen zie je juist het omgekeerde.

  Peter Vandenbempt