• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Been: "Er alles aan doen om ons te plaatsen"

  Been: "Plet verdient het om Vossen te vervangen"

  Racing Genk speelt donderdag voor een plaats in de achtste finales van de Europa League. Het verdedigt in Genk de 1-1 uit de heenmatch. "We zullen spelen om te winnen", maakt Genk-coach Been duidelijk dat zijn ploeg niet op een 0-0 mikt.

  De kaarten liggen zeker niet slecht voor Genk na de gunstige 1-1 uit de heenmatch. " En we gaan er ook alles aan doen om ons te plaatsen", zegt Been.

  Genk heeft genoeg aan een 0-0 om door te stoten. "Maar wij spelen altijd om te winnen. We gaan voor de zege, maar het is niet de bedoeling dat iedereen te pas en te onpas uit de organisatie loopt. Met hun kwaliteiten op de tegenaanval zouden we dan in de problemen komen."

  "Stuttgart heeft afgelopen weekend gewonnen en dus zal de druk toch wat minder zijn. Europees doen ze het uit ook beter dan in eigen huis. Maar wij hebben daar ook kansen gehad en een positief resultaat behaald."

  Genk overwintert voor het eerst. "Dit is een historisch moment. Wij - en heel België - mogen trots zijn dat we dit bereikt hebben. Het zou wat betekenen als we een ronde verder zouden geraken", zegt Been.

  "Plet vervangt Vossen"

  Genk mist kapitein en aanvalsleider Jelle Vossen. Plet is zijn vervanger. "In Stuttgart was hij gemeen door zo laat de 1-1 te maken. Hij verdient het om te spelen. Hij mag laten zien wat hij de laatste weken toont", zegt Been.

  Simaeys: "Zenuwen zijn onder controle"

  Jeroen Simaeys is een belangrijke pion in de verdediging van Racing Genk.  "Iedereen is hongerig en gretig, maar het blijft natuurlijk afwachten. Voor veel jongens bij ons wordt het de eerste keer dat ze zo'n belangrijke match spelen."

  "We blijven ook de underdog tegen Stuttgart", zegt hij aan Sporza. "Maar de zenuwen zijn wel onder controle. We hebben in Stuttgart een mooi resultaat behaald, maar die 1-1 blijft wel link. We kunnen daar niet vanaf de eerste minuut op teren. Want één tegengoal kan alles veranderen."