• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Ik beslis eind deze week of we naar het EK gaan"

  Jacques Borlée: "De toerist uithangen is niet mijn stijl."

  Jacques Borlée beslist pas tegen het einde van de week of België op het EK indoor meedoet aan de 4x400 meter. "Het is niet mijn stijl om de toerist uit te hangen. Als blijkt dat mijn zonen niet kunnen deelnemen door blessures, dan vertrekken we zeker niet."

  "Als ik met een team deelneem aan het EK, is het om te presteren. We moeten op dat kampioenschap minstens een medaille halen", zegt Borlée aan Sporza.

  "Ik geef mezelf tijd tot het einde van de week. Als blijkt dat Jonathan en Kevin niet kunnen deelnemen door blessures, dan vertrekken we zeker niet." Het EK indoor vindt begin maart plaats.

  De coach van het estafetteteam is weer hard voor de atleten die naast zijn zonen deel uitmaken van de 4x400. "Als je profatleet bent en al je tijd besteedt aan atletiek, dan moet er vooruitgang zijn", zegt hij. "Nu gaan we eigenlijk achteruit."

  "De snelste twee van het BK, Nils Duerinck en Antoine Gillet (foto), moeten sneller lopen dan 47"45 en 47"65. Zij zijn de enigen die kans maken op het team, Antoine Ghislain zou de reserve zijn." Het EK indoor vindt plaats in Göteborg (Zweden), van 1 tot 3 maart.

  Jonathan Borlée: "EK komt niet in het gedrang"

  Jonathan Borlée nam op het BK deel aan de 60 meter, maar hij liet het na 30 meter lopen. De tweelingbroer van Kevin liep uit na pijn aan zijn rechterknie en liet de klok stoppen na 7"43.

  "Die pijn keert telkens terug bij competities waar het draait om pure snelheid. Ik weet uit ervaring dat die pijn deze week wel zal wegebben. Mijn deelname aan het EK komt niet in het gedrang", zegt Borlée.