• home
 • video
 • pas verschenen

  Monfort klimt naar leiding op Mont-Faron

  Monfort trek de leiderstrui aan.

  Maxime Monfort (RadioShack) is de nieuwe leider in de Ronde van de Middellandse Zee. In de koninginnenrit kon hij Lars Boom onttronen. Jean-Christophe Péraud (AG2R) was eerste op de Mont-Faron. "Het wordt nog een lastige strijd morgen", zegt Monfort.

  Maxime Monfort wist na zijn uitstekende tijdrit dat hij met een goeie prestatie op de Mont-Faron een hand kon uitsteken naar de eindzege. "We waren goed voorbereid. Ik sloeg dan ook nooit in paniek toen Péraud vertrok. Ik kende de situatie in het algemeen klassement."

  "Het enige waar ik geen rekening mee had gehouden, was een slechte dag. Ik moest echt knokken in de laatste kilometers. Ik kreeg veel hulp van mijn ploegmaats, maar net toen Boom moest lossen, stond ik er alleen voor."

  Monfort heeft in de stand maar één seconde voorsprong op Boom en twee op Löfkvist en Péraud. "We staan met vier op een zakdoek", zegt Monfort. "Het wordt lastig, maar niet onmogelijk. Maar laat ik nu al genieten van dit moment en deze trui. Het is een speciale trui, met dat wit en die rode bollen."

  Uitslag rit 4

  01. Jean-Christophe Péraud (Fra) 145 km in 3u33'12"
  02. Francesco Reda (Ita) op 19"
  03. Bauke Mollema (Ned) - 24"
  04. Alexandre Geniez (Fra) - 27"
  05. Matteo Montaguti (Ita) - 31"
  06. Thomas Löfkvist (Zwe) - 35"
  17. Maxime Monfort - 54"
  27. Lars Boom (Ned) - 1'17"
  28. Jürgen Roelandts - 1'22"

  Stand na rit 4:

  01. Maxime Monfort in 7u32'16"
  02. Lars Boom (Ned) op 1"
  03. Thomas Löfkvist (Zwe) - 2"
  04. Jean-Christophe Péraud (Fra) - 2"
  05. Nicolas Roche (Ier) - 22"
  06. Francesco Reda (Ita) - 26"
  07. Bauke Mollema (Ned) - 34"
  10. Jürgen Roelandts - 1'00"