• home
 • video
 • pas verschenen

  "Kwalificatie voor Winterspelen veiligstellen"

  Karen Persyn zal zich in de top 30 proberen te skiën in Schladming.

  In Schladming is het wereldkampioenschap skiën begonnen. De Belgen starten niet zonder ambitie. "We gaan ons hier niet belachelijk maken", zegt Gert Buts, de Belgische delegatieleider.

  De belangstelling voor het WK skiën is enorm in Schladming. "Vooral van de Oostenrijkers, maar ook de internationale belangstelling is bijzonder groot", zegt Gert Buts, delegatieleider van de Belgen.

  "Ik denk dat er 73 landen meedoen en ik heb gehoord dat er ongeveer 650 miljoen kijkers verwacht worden. Dat is gigantisch."

  Er nemen ook zeven Belgen deel aan het WK. "We zijn enkele jaren geleden een inhaalbeweging gestart en dit is voor ons een grote en beloftevolle delegatie. Een aantal landgenoten is hier zonder ambities, maar vooral om ervaring op te doen."

  "We gaan ons hier zeker niet belachelijk maken. We hopen met onder andere Karen Persyn bij de eerste dertig te eindigen, waardoor we ook de kwalificatie voor de Winterspelen van volgend jaar in Sotsji (Rusland) kunnen veiligstellen."

  Vlaamse academie voor jonge skiërs

  Het skiën zit blijkbaar in de lift in ons land. Sinds kort is er zelfs een Flemish Alpine Ski Academy. "Dat is een project vanuit de Vlaamse ski- en snowboardfederatie dat ook gesteund wordt door Bloso", zegt Buts.

  "We willen kinderen en jonge atleten opleiden tot betere skiërs. Door een cluboverschrijdend project kunnen we met een grotere delegatie in het buitenland gaan trainen en betere trainers inhuren."