Ga naar de inhoud

Iserbyt domineert bij tweedejaarsnieuwelingen

 za 12 januari 2013 16:08
Op het BK veldrijden voor tweedejaarsnieuwelingen heeft Eli Iserbyt zijn favorietenrol waargemaakt. Hij reed in Mol probleemloos naar de titel, zijn 17e overwinning van het seizoen. Cedric Beullens en Nick Verheyen vervolledigden het podium.

Eli Iserbyt wachtte op het Zilvermeer niet lang om te tonen dat hij de sterkste was. Al in de eerste van vier rondes koos hij het hazenpad. "Dat was de bedoeling. Ik wilde me niet tot foutjes laten drijven door de tegenstanders", zegt de Belgische kampioen, die vorig jaar ook al won als eerstejaarsnieuweling.

"Er stond wel veel wind om alleen te rijden, maar uiteindelijk betekende dat geen probleem. Ik vreesde in de loop van de week wel de rol van topfavoriet. Dat heeft me één slapeloze nacht vol stress gekost. Vrijdagmorgen heb ik me er overheen gezet."

Cedric Buellens was de man die het tempo van Iserbyt het langst probeerde te volgen, tevergeefs. "In de eerste zandstrook maakte ik een fout door het verkeerde spoor te kiezen. Zo kwam er iemand voor mij en was ik Iserbyt meteen kwijt", zegt Buellens.

Ook de bronzen medaille voor Nick Verheyen lag al vrij snel vast. "Kort na de eerste bocht werd ik door iemand aangetikt. Ik zakte terug naar de 15e stek, maar klom snel weer op naar de derde positie. Dat was ook het hoogst haalbare", aldus Verheyen.

Uitslag:

  1. Eli Iserbyt in 32'05"
  2. Cedric Beullens op 33"
  3. Nick Verheyen 47"
  4. Han Devos 54"
  5. Timo Verberckmoes 1'05"
  6. Thomas Verheyen 1'07"
  7. Briek Hermans 1'10"
  8. Stefano Museeuw 1'39"
  9. Simon Jaecques
  10. Jorn Montaigne 1'40"