• home
 • video
 • pas verschenen

  Zagré trekt naar de VS: "Sportieve uitdaging"

  Anne Zagré brak dit jaar door met onder meer een halve finale in Londen.

  Anne Zagré treedt vanaf 2 januari in de voetsporen van de broers Borlée. Zagré trekt naar de Universiteit van Florida in de Verenigde Staten om daar zes maanden te studeren en te lopen op de universitaire meetings. "De kans bestaat dat haar niveau zakt", zegt haar coach.

  De 22-jarige Anne Zagré brak dit jaar echt door op de hoge horden. Ze verbeterde tot drie keer toe het Belgisch record tot 12"79. Ze werd bovendien vijfde op het EK in Helsinki en haalde de halve finales op de Olympische Spelen in Londen.

  Nu heeft ze haar carrière een nieuwe wending. "Het was al een droom van me toen ik in de middelbare school zat", zegt Zagré in Le Soir. "Het wordt een sportieve uitdaging voor mij en een meerwaarde in mijn ontwikkeling als atlete."

  "Normaal gezien staan er tot juni drie indoor- en twaalf outdoormeetings op mijn programma. Ik zal niet enkel lopen op de 100 meter horden, maar ook op de 100 meter en de 4x100 meter", zegt de hordeloopster.

  Coach Nsenga: "Kans bestaat dat haar niveau zakt"

  Jonathan Nsenga, de trainer van Zagré, zal enkele keren naar Florida reizen om op de hoogte te blijven. "Ik blijf in contact, zodat ons werk van de afgelopen maanden niet verloren zou gaan."

  "De kans bestaat dat haar niveau zakt door deze keuze", zegt Nsenga. "Ze zal zich moeten aanpassen aan de nieuwe omgeving. Daarom was het beter om nu te gaan en niet te wachten tot 2015 of zo. Dan zijn we al veel dichter bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro."

  Nsenga ging mee met Zagré naar Florida om alles te bekijken. "De accommodatie en trainingsfaciliteiten zijn indrukwekkend. Zo kunnen ze de trainingen analyseren met videobeelden. Ik heb ook overlegd met Ken Harnden, de hoofdcoach van de sprintersploeg."