• home
 • video
 • pas verschenen

  Allaerts wordt Technisch Directeur Arbitrage

  Bondsvoorzitter François De Keersmaecker feliciteert Paul Allaerts.

  Voormalig scheidsrechter Paul Allaerts gaat midden januari bij de voetbalbond aan de slag als Technisch Directeur Arbitrage. Hij en zijn team worden verantwoordelijk voor de verdere professionalisering en ondersteuning van arbitrage in België.

  Ondersteuning is vooral van toepassing in het amateurvoetbal, waar de scheidsrechters onder zware druk staan en veel nieuwe scheidsrechters afhaken.

  "We willen scheidsrechters weerbaarder maken om op een eigentijdse manier een antwoord te bieden op de evoluties van onze sport en maatschappij", zegt de bond.

  In het profvoetbal zal Allaerts samen met zijn team werken rond talentdetectie, opleidingstrajechten en coaching. "Zo kunnen we op nationaal vlak topkwaliteit bieden en tegelijkertijd de allerbesten ondersteunen om op internationaal niveau een rol te spelen."

  "Het is als een droom die uitkomt nu ik mijn werk en passie in één job kan combineren", zegt Allaerts, die als adviseur ook zal toetreden tot het bureau van de Centrale Scheidsrechterscommissie (CSC). "Ik ga eerst observeren", zegt Allaerts. "En ik zal mijn bevindingen altijd afstemmen met de CSC."