• home
 • video
 • pas verschenen

  Ontgoochelde Cox: "De kans van mijn leven"

  Lionel Cox: "In een grote sport had ik meer kans gehad."

  Lionel Cox behoort niet tot de top drie in de verkiezing voor de Sportman van het Jaar. De schutter die in Londen zilver veroverde, doet geen moeite om zijn ontgoocheling te verbergen. "Als ik een grote sport had beoefend, dan had ik meer kans gehad."

  Lionel Cox bracht België tijdens de Olympische Spelen in vervoering met zijn zilveren medaille in de 50 meter liggend schieten. Hij greep al naast de Trofee van Sportverdienste en zal ook geen Sportman van het Jaar worden.

  "Iedereen is vrij om te denken wat hij wil, maar ik dacht dat ik de grootste sportieve prestatie van het jaar had geleverd", zegt Cox in Het Nieuwsblad over zijn medaille.

  "Dit was de kans van mijn leven. Ik wist dat schieten niet populair was en niet bekend genoeg was. Als ik een grote sport had beoefend, dan had ik waarschijnlijk meer kans gehad."

  "De Olympische Spelen zijn de top van de top. Schieten is een van de oudste olympische sporten. En in tegenstelling tot wat sommigen denken is het een echte sport met loodzware concurrentie."