• home
 • video
 • pas verschenen

  De Carne: "Hopelijk was ik een voorbeeld"

  Virginie De Carne: "Veel talent en goeie wil."

  Virginie De Carne was gisteren nog eens in België. De volleybalster was in Kieldrecht voor de honderdste Europese match van haar ex-club en Sporza kon haar interviewen. "Er is veel talent en goeie wil in het vrouwenvolleybal", zegt De Carne.

  Een uitnodiging van ex-club Kieldrecht ter gelegenheid van het 100e Europese duel kon Virginie De Carne (35) niet afslaan. "Deze speciale gelegenheid wou ik niet missen", zegt ze aan Sporza.

  De Carne maakte onlangs haar comeback bij de Italiaanse club Novara. "Het is de club die mij na aan het hart ligt en ze hadden een vervangster nodig. Na één maand was ik opnieuw in vorm."

  En het gaat goed met De Carne. "Normaal zou ik tot december blijven, maar de club wil me houden en dat gaan we nu bespreken. Het gaat fantastisch met de club. We staan aan de leiding in de Italiaanse tweede klasse."

  "Veel talent en goeie wil in het vrouwenvolleybal"

  Eind jaren 90 was Virginie De Carne een pionier voor het Belgische vrouwenvolleybal door in het buitenland te gaan spelen. "Ik hoop dat ik toch een voorbeeld was voor de jonge speelsters die nu in het buitenland spelen."

  "Ik volg de nationale ploeg nog en de kwalificatie voor het EK was super. Dit is het werk van jaren en hopelijk werpt het nu zijn vruchten af."

  "De meisjes die nu in het buitenland spelen doen veel ervaring op. Als die dan bij de nationale ploeg komen, dan groeit die ploeg. Met vallen en opstaan heb ik daar ook iets aan bijgedragen."

  De Carne ziet de toekomst positief in. "Er is veel talent en veel goeie wil in België in het vrouwenvolleybal. Er zou nog meer media-aandacht moeten komen, dan komen er meer sponsors en meer publiek."