• home
 • video
 • pas verschenen

  Verhaeghe: "Garrido eist ijzeren discipline"

  "Garrido is iemand die dominant voetbal wil spelen", zegt Bart Verhaeghe.

  Club Brugge heeft de Spanjaard Juan Carlos Garrido vanmiddag voorgesteld als nieuwe trainer. "Hij past bij ons", zegt voorzitter Bart Verhaeghe, die de hand ook in eigen boezem steekt. "Ik neem de verantwoordelijkheid voor de huidige situatie op mij."

  Bart Verhaeghe legt uit waarom Club Brugge voor Juan Carlos Garrido als nieuwe trainer heeft gekozen. "Wij willen winnen en hij wil dat ook", zegt de Club-voorzitter.

  "We hebben onze tijd genomen om een opvolger voor Georges Leekens te kiezen. We hebben de lange lijst van kandidaten uitgebreid gescreend. De nieuwe trainer moest passen bij Club en bij iedereen met wie hij moet werken. Hij moest ook weten aan wat hij begint."

  "Zijn opdracht is niet eenvoudig. Garrido moet onze problemen snel kunnen oplossen, maar hij past ook bij ons project op lange termijn."

  Wat voor een trainer is Garrido? Verhaeghe: "Hij eist een ijzeren discipline en wil dominant voetbal spelen. Hij wil dat de spelers kort op de bal spelen en conditioneel sterk staan. Hij is iemand die past bij onze slogan: "no sweat, no glory"."

  Verhaeghe verwacht nog iets van dit seizoen. "We moeten de moeilijke situatie ook relativeren en ons niet tot de waan van de dag beperken. Als we snel enkele geblesseerden kunnen recupereren kunnen we nog op drie fronten strijden. Het beste moet nog komen."

  "We moeten professioneler zijn"

  Bart Verhaeghe stak de hand ook in eigen boezem bij de voorstelling van Juan Carlos Garrido. "Ik neem de verantwoordelijk voor deze situatie op mij", zegt Verhaeghe.

  "Ik had niet verwacht om hier zo snel met een nieuwe coach te zitten. Ik geef niet graag zulke persconferenties. Ik beperk mij liever tot de strategie."

  "De huidige situatie van Club doet mij pijn. De voorbije maanden heerste hier een gebrek aan discipline en arbeid. We, ook ik, zijn het aan onze geweldige supporters verplicht professioneler en meer structureel te werken."

  Clement "Deze man hebben we nodig"

   "De voorzitter en manager hebben mij gevraagd om mee te werken in de zoektocht naar de coach. Dat heb ik graag gedaan" zegt assistent Philippe Clement.

  "We zijn zeer open geweest en hebben Juan Carlos niet alleen een positief verhaal gebracht. De coach weet waar hij aan begint."

  "We hebben een zeer goed gesprek gehad, tot diep in de nacht. Over voetbal, spelers en zijn manier van werken. Daar hield ik een goed gevoel aan over. Deze persoon hebben we nodig om onze doelen te bereiken."