• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan: "Wacht nog op klassieke zege"

  Peter Sagan (r): "Klassiekers zijn lastiger dan andere koersen."

  Peter Sagan was een van de grote mannen in de Tour, maar volgend seizoen wil hij vooral een hoofdrol spelen in het voorjaar. In 2013 is de 22-jarige Slovaak de kopman van het Cannondale-team. Sagan: "Dat zal me niet verlammen."

  Vorige zomer stond Peter Sagan met de groene trui te blinken in Parijs. De jonge Slovaak won drie ritten en het puntenklassement in de Ronde van Frankrijk.

  Voor 2013 richt Sagan zijn pijlen op de klassiekers. "Ik was dit jaar vierde in Sanremo, tweede in Gent-Wevelgem, vijfde in de Ronde van Vlaanderen en derde in de Gold Race. Ik wacht nog op een zege, maar voor mijn 2e volledige klassieke voorjaar is dat niet slecht", zegt hij

  "Klassiekers zijn lastiger dan andere koersen, omdat ervaring er zo belangrijk is. Ik ben niet te beroerd om toe te geven dat ik fouten heb gemaakt, maar ik heb er veel uit geleerd."

  "Zo ken ik de wegen nu beter en kan ik mezelf beter positioneren op de belangrijke momenten."

  "Ga verantwoordelijkheid niet uit de weg"

  Na het vertrek van Vincenzo Nibali naar Astana torst de 22-jarige Peter Sagan de druk bij Cannondale, opvolger van Liquigas.

  "Ik loop niet weg voor verantwoordelijkheid", zegt de Slovaak. "Oké, ik leer nog altijd bij, maar ik heb ook al een bepaalde positie afgedwongen."

  "Als ik kopman ben, zal me dat niet verlammen. Druk en stress zijn het makkelijke facet in sport, winnen het moeilijkste"

  "Jammer dat Nibali ons verlaten heeft, maar we blijven een sterk team. Ik ben er zeker van dat het in 2013 zal loslopen. We hebben een rolmodel met Basso en een hoop goeie, jonge renners."