• home
 • video
 • pas verschenen

  Bob Peeters: "Ik ga de mandekking aanpassen"

  Gent-coach Bob Peeters is een voorstander van zonedekking.

  Ook bij AA Gent heeft de trainerswissel nog niet voor de nodige punten gezorgd: na de 2-2 bij Cercle blijft Bob Peeters achter met 1 op 6. De coach sakkerde om de 1-2, die de ommekeer inluidde. En hij was boos op Kola.

  Bij 0-2 zag Peeters de buit al binnen, maar op het uur viel de aansluitingstreffer op een stilstaande fase, waarbij N'Diaye zijn man vrij liet.

  "Ik ben voorstander van zoneverdediging. Alleen kun je in acht dagen niet alles veranderen. De spelers kozen mandekking, want zo speelden ze het voorbije anderhalve jaar", zegt Peeters in de kranten.

  "Ik gaf namen door, maar als die dan niet naar voren komen, zie je sommigen twijfelen en zoeken. We moeten dus aanpassingen doen."

  Peeters praatte ook nog een hartig woordje na met Rodgers Kola (foto). De Zambiaanse spits maakte op het uur zijn terugkeer na een lange schorsing, maar hij kreeg - letterlijk - weinig vaste grond onder de voeten.

  Kola speelde op een drassig veld immers met plastic noppen, weet Het Laatste Nieuws. Peeters kon er allerminst mee lachen: "Als hij dat nog eens doet, ga ik hem persoonlijk van het veld halen."