• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nfor: "Als fans mij niet steunen, stap ik op"

  Ernest Nfor verknalde tegen Lierse een penalty.

  Ernest Nfor was vorige week de risee van de Kortrijk-supporters, nadat hij tegen Lierse een penalty de nek had omgewrongen met een mislukte panenka. De Kameroener had op meer steun van de supporters gehoopt.

  Van coach Hein Vanhaezebrouck mocht hij na de wedstrijd niet reageren, nu doet de Kameroener dat in Het Nieuwsblad wel.

  "Ik ben ontgoocheld, want ik dacht dat ik al veel meer heb gedaan voor Kortrijk dan een strafschop missen. Als ik voel dat de fans niet meer achter mij staan, stap ik liever op."

  "Ja, er zijn aanbiedingen, onder meer uit Duitsland. En als alle partijen overeenkomen en het is een mooie club, dan wil ik zo'n vertrek zeker overwegen."

  "Maar voor mijn gezin zou ik het liefst in Kortrijk blijven. Maar dat kan alleen als de club mij een voorstel wil doen en ik mij aanvaard voel door de fans."

  Laat Kortrijk hem met Kameroen in Indonesië spelen?

  Nfor is naar eigen zeggen opgeroepen voor de oefeninterland van Kameroen van 16 november in Indonesië. Dat is twee dagen voor de wedstrijd tegen Anderlecht en Kortrijk heeft nog geen officiële oproepingsbrief ontvangen.

  Het gaat ook niet om een officiële FIFA-speeldatum en dan is de club niet verplicht om een speler af te staan. Coach Vanhaezebrouck wil Nfor dan ook liever niet laten gaan. "Desnoods vlieg ik rechtstreeks vanuit Indonesië terug", suggereert Nfor in enkele kranten.