• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Clement: "Dag en nacht verschil met vroeger"

  Clement gelooft nog steeds in de kwalificatiekansen van Club Brugge.

  Philippe Clement was al bij al tevreden over de prestatie van zijn team tegen Newcastle. "Als ze voor elkaar blijven vechten, kan het nog een mooi seizoen worden", zegt de interim-trainer van Club Brugge. Ook Odjidja beseft dat. "We moeten zo voortdoen. Als een ploeg."

  Clement heeft Club Brugge nog maar drie dagen onder zijn hoede. Met de furieuze start van Club leek de trainerswissel al meteen effect te hebben, maar Club gaf de 2-0-voorsprong nog uit handen.

  Toch benadrukte Clement na afloop het positieve. "De jongens hebben gebracht waar we de voorbije dagen aan gewerkt hebben."

  "Ik heb bijna alles gezien wat ik wou", zegt Clement. "Alleen geen zege. Er was een goed blok, diepgang en we kregen kansen. Als je zo speelt, krijg je het stadion achter je. Het was dag en nacht verschil met de voorbije wedstrijden."

  "Mathematisch is het nog altijd mogelijk, maar ik ben vooral blij met de reactie van de spelers. Ze voelen nu dat als ze voor elkaar vechten, het nog altijd een mooi seizoen kan worden."

  Hoefkens: "Er zat meer in"

  Aanvoerder Carl Hoefkens kreeg van zijn ploegmaats wat hij geëist had. "Er was passie en engagement en dat gevoel konden we overbrengen op de toeschouwers."

  "Maar we gingen ervan uit dat met dat vuur het resultaat wel zou volgen en dat is helaas niet gelukt. Er zat meer in. Na de 2-2 zou je verwachten dat Newcastle het heft in handen zou nemen, maar dat was helemaal niet het geval."

  "De reactie na de 2-2 was het belangrijkste. Je kunt een tegenslag hebben, maar dan moet je er wel zijn voor elkaar. En dat hebben we gezien van-daag. Chapeau daarvoor", zegt Hoefkens.

  Odjidja: "Zo voortdoen, als een ploeg"

  Vadis Odjidja zag dat Club Brugge een ander gezicht liet zien dan de voorbije weken. "Op deze manier moeten we voortdoen. Als een ploeg", zegt Odjidja.

  "We begonnen heel goed, maar het was spijtig dat we vijf minuten voor de rust nog twee goals slikken. Die eerste goal mag hij nog vaak trappen, hij zal niet vaak binnengaan. Helaas gaat hij tegen ons net binnen. Bij de tweede goal gaan ze er iets te makkelijk door, maar toch speelde iedereen een goeie match."

  "Het wordt moeilijk om de tweede ronde nog te halen, maar dat wisten we op voorhand. We moeten er blijven in geloven."