• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrera: "Probeer mijn accenten te leggen"

  Geen Trond Sollied meer op de bank bij AA Gent dit weekend. Na het ontslag van de Noor neemt zijn assistent Manu Ferrera de honneurs waar. "Ik probeer mijn eigen accenten te leggen", zegt hij.

  Trond Sollied mocht deze week zijn koffers pakken na de tegenvallende prestaties in de competitie. Manu Ferrera zal AA Gent leiden tegen Bergen. "Na de nederlaag tegen Kortrijk verwacht ik een reactie van de ploeg", zegt Ferrera in Het Laatste Nieuws.

  "Met onze kwaliteiten moeten we zeker in de top 6 staan. Ik zal alleen blij zijn met een overwinning tegen Bergen. We hebben de drie punten echt nodig."

  "Of ik veel zal veranderen? Sinds dinsdag leid ik de trainingen en daarbij probeer ik mijn eigen accenten over te brengen. Wat die zijn, zullen jullie tegen Bergen wel zien."

  "Deze ploeg nu overnemen is geen cadeau. Het is bovendien niet mijn bedoeling om hoofdcoach te worden. Ik doe wat het bestuur beslist, dus ik neem over tot er een andere coach is. Gent betaalt mij, dus ik doe wat zij mij vragen."

  Alvast één wijziging tegen Bergen: in afwezigheid van Cesar Arzo zal Ilombe Mboyo (foto) de kapiteinsband dragen. "Hij toonde een grotere maturiteit tijdens de moeilijke momenten. Hij sprak voor de voltallige groep en dacht daarbij steeds aan het belang van de club en nooit aan zichzelf."

  "Ik vind Mboyo heel volwassen. Daarom krijgt hij die band. Of dat definitief is? We zullen zien wat de toekomst brengt. Misschien is er volgende week een nieuwe coach die er anders over denkt."