• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Kompany: "Probeer fit te geraken voor Servië"

  Kompany heeft een week om weer fit te geraken.

  Vincent Kompany is onzeker voor de interlands tegen Servië en Schotland. De verdediger van Manchester City heeft last van zijn kuit. Hij kwam zaterdag niet in actie bij zijn club.

  Kompany speelde woensdag nog de hele match met City tegen Dortmund in de Champions League. Verbazing alom dus, toen hij op de matchfiche ontbrak voor de wedstrijd tegen Sunderland.

  Volgens City sukkelt Kompany met zijn kuit. De verdediger hoopt er wel bij te zijn tegen Servië (12/10) en Schotland (16/10).

  "De blessure is niet al te erg, maar ik sukkelde er al mee sinds de vorige wedstrijd", zegt Kompany. "Ik ga mijn uiterste best doen om fit te geraken voor de interlands."

  Maandag komen de internationals samen in Brussel. Vrijdag spelen de Rode Duivels hun derde WK-kwalificatiematch in Servië. Op dinsdag 16 oktober komt Schotland naar de Heizel.

  Schot Naismith is twee duels geschorst

  Wie er bij de Schotten niet bij is in Brussel is middenvelder Steven Naismith. Naismith, een ploegmaat van Marouane Fellaini bij Everton, is twee matchen geschorst. In de match tegen Servië deelde hij een elleboogstoot uit. Naismith is een basisspeler bij de Schotten. Ook tegen Wales (12 oktober) mag hij niet meedoen.